Автомобильные пробки

З кожним днем кількість транспорта на наших вулицях стрімко зростає. Автомобілів стає все більше, а дороги чомусь не ширшають. Та ще і сфітлофори ці, ремонти доріг і теплотрас, і ДТП… Тянучки і корки, які раніше були проблемами великих мегаполісів, сьогодні все частіше зустрічаються і у відносно невеликих містах. І рух за рулем автомобіля в таких далеко не звичних умовах має свої особливості.

По перше, постарайтеся уникнути заторів і корків. Можливо, це банальна порада, але таксисти і досвідчені відії так часто роблять. Допомагають їм в цьому знання міста та досвід водіння. По радіо також іноді попереджають про проблеми руту на тій чи іншій вулиці/проспекті/трасі. В багатьох застосунках для GPS-навігації також є функція попередження про затори на вашому шляху, який планується. В багатьох випадках розумне планування часу поїздки і маршрута руху допоможе уникнути корків.

Якщо ж уникнути корку не вдалося, намагайтеся зберігати спокій.Ви вже не впливаєте на швидкість руху, швидше автомобільного потоку поїхати не вийде. Зателефонуйте і попередьте близьких/знайомих/колег, що потрапили в корок і можливо запізнитеся. Так ви проявите ввічливість, і частину напруги знімете.

При їзді в заторах старайтеся рухатися плавно, без різких ривків і раптових перестроювань. Декілька метрів глобально ні на що не вплине, а ось застати зненацька сусіда по тянучці цілком реально. Дивіться в дзеркала, не забувайте про поворотники. Оптимальною для руху вважається крайня права смуга (ала не завжди), з якої можливо з'їхати на іншу вулицю/дорогу.

Занадто не газуйте, те тримайте ввімкнутим щеплення. Краще всього тримати автомобіль з МКПШ на нейтральній передачі, не вимикаючи двигун. При русі слід пам'ятати про безпечну дистанцію та інтервал, аби не збвльшити корок ще однією автопригодою...

Якщо ви доволі часто потрапляєте в подібні утруднення в процесі руху або прогнозуєте можливість таких, то зовсім не зайвим буде постійно мати в автомобілі запас води і якусь «розважалку» - книгу, кросворд…

І пам'ятайте - увага, спокій і ще раз спокій реально допомагає благополучно подолати тимчасові труднощі в процесі руху.